Etos - Home Page Timocka krajina na Internetu
Etos diskusioni forum
Home | Lični podaci | Registracija | Nove poruke | Članovi | Pretraga | Pomoć
Korisničko ime:
Lozinka:
Memoriši lozinku
Zaboravili ste vašu lozinku?

 Sve grupe tema
 Kultura
 Likovna umetnost
 ZLATNO DOBA ŽIVOTA
 Nova tema  Diskusija o temi
 Štampanje
Naredna strana
Autor  Tema Sledeća tema
Strana: od 6

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 12 Sep 2011 :  11:25:22  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Projekat „Zlatno doba života“ ima za cilj promenu slike o starima u Srbiji, u cilju njihove resocijalizacije i smanjenja postojeće diskriminacije. Ovaj projekat se realizuje sredstvima Evropske unije u okviru projekta „Podrška civilnom društvu“, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Sufunansijer projekta je Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke (BMZ).

Centralna aktivnost projekta je izložba fotografija o lepšoj i aktivnijoj starosti, formirana na osnovu javnog foto konkursa. Ova putujuća izložba će tokom tronedeljnih gostovanja u Novom Sadu, Užicu, Leskovcu, Boru i Beogradu, biti iskorišćena kao sredstvo promocije drugačije slike o starima, ali i povod za okupljanje socijanih partnera i interesnih grupa u svakoj od ovih sredina, pokretanje inicijativa i konkretnih aktivnosti u smislu smanjenja diskriminacije starih, osvešćivanje predrasuda i slično. Posetioci izložbe će ujedno i glasati za tri najbolje fotografije, koje će na kraju projekta biti novčano nagrađene.

Po završetku izložbe u Beogradu, biće održana međunarodna konferencija na kojoj će učestvovati stručnjaci iz zemlje i inostranstva, i na kojoj će biti predstavljena i Knjiga dobre prakse za borbu protiv diskriminacije starih, nastala tokom projekta. Nagrađene fotografije će na kraju projekta, predviđenog da traje godinu dana, poslužiti za javnu kampanju lepše i aktivnije starosti, a sama izložba će svoj život nastaviti u Nemačkoj, putujući kroz institucije za obrazovanje odraslih u Nemačkoj.

Projekat realizuju Društvo za obrazovanje odraslih iz Beograda, EDIT iz Novog Sada, Keramika Zlakusa iz Užica, Leskovački kulturni centar i DRUŠTVO MLADIH ISTRAŽIVAČA BOR iz Bora, u saradnji sa nemačkom organizacijom dvv international.

Vidi: http://zlatnodoba.webs.com/

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 12 Sep 2011 :  11:35:06  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
U subotu i nedelju 10. i 11. septembra u dnevnoj štampi najavljen je konkurs za fotografije na temu aktivnog starenja.

Na sajtru projekta "Zlatno dova života" objavljen je tekst konkursa koji u celini prenosimo:

Pravila i uslovi foto konkursaU okviru projekta „Zlatno doba života“, koji ima za cilj promociju lepe i aktivne starosti, ideju celoživotnog učenja, bolju integraciju marginalizovanih pripadnika trećeg životnog doba i međugeneracijskog dijaloga, Društvo za obrazovanje odraslih raspisuje foto konkurs.

Tok konkursa: Od pristiglih fotografija će biti izabrano trideset, od kojih će biti formirana putujuća izložba. Izložba će po tri nedelje biti izložena u Novom Sadu (1-21.12.2011), Užicu (17.1.-6.2.2012), Leskovcu (24.2-15.3.2012), Boru (28.3.-19.4.2012) i Beogradu (18.5.-7.6.2012). Posle izložbe u Beogradu, biće izabrana tri najbolja rada, koja će na završnoj konferenciji projekta biti nagrađena novčanim nagradama. Ova tri rada će putem bilborda i flajera promovisati ideje projekta u dvonedeljnoj kampanji koja će uslediti, a izložba će nastaviti svoj život putujući po institucijama za obrazovanje odraslih u Nemačkoj.

Organizator: Organizator konkursa je NVO Društvo za obrazovanje odraslih iz Beograda.

Tema: Učesnici konkursa treba da se na naslovnoj stranici internet strane projekta http://zlatnodoba.webs.com/ detaljno upoznaju sa ciljem projekta, da bi u potpunosti razumeli temu konkursa. Cilj putujuće izložbe je da promeni postojeće predrasude i stereotipe o starosti kao nužno pasivnoj, ružnoj, nikom potrebnoj, beskorisnoj... U tom kontekstu očekujemo Vaše radove koji prikazuju lepšu stranu i pozitivne aspekte starosti, koji promovišu međugeneracijski dijalog, aktivno starenje, dragocenost iskustva i znanja...

Trajanje: Konkurs je otvoren od 16. septembra (00č) do 16. oktobra (24č).

Učesnici: Pravo učešća imaju svi punoletni građani Republike Srbije. Na konkursu ne mogu učestvovati članovi žirija, zaposleni i saradnici u organizacijama koje realizuju projekat „Zlatno doba života“, kao ni članovi njihovih užih porodica. Organizacije koje realizuju projekat su navedene na Internet stranici http://zlatnodoba.webs.com/onama.htm. U situacijama kada je autor fotografije maloletno dete savetujemo da jedan od roditelja pošalje radove pod svojim imenom. Nakon završnog izbora tri prvonagrađena rada, kad budemo u situaciji da objavimo imena autora, eventulano nagrađeni rad maloletnog deteta će biti objavljen pod njegovim imenom.

Kotizacija: Učešće na konkursu je besplatno.

Radovi: Svaki učesnik može poslati do 3 (tri) fotografije, u kolor ili crno-beloj tehnici, u elektronskom formatu JPEG, kompresija 12, minimalna veličina duže stranice 2400 tačaka. Uz radove mora biti poslata i konkursna prijava.

Autorstvo: Svaka fotografija mora biti originalno delo učesnika i ne sme biti korišćena ranije. Autori se odriču nadoknade za reprodukovanje radova na Internet stranicama, publikacijama, plakatima i drugim materijalima u cilju promocije ciljeva projekta „Zlatno doba života“.

Dostavljanje radova: Moguća su tri načina dostave radova:

1. elektronskom poštom na e-adresu: aes@sbb.rs – ne savetujemo da se šalju e-poruke veće od 8MB, zato je veće radove preporučljivo slati svaki pojedinačno,

2. klasičnom poštom na optičkom disku (CD/DVD) na adresu: Društvo za obrazovanje odraslih, Đure Jakšića 6, 11000 Beograd,

3. ličnom dostavom na optičkom disku (CD/DVD), u zatvorenoj koverti, u prostorije Društva za obrazovanje odraslih u Beogradu, svakog radnog dana u periodu od 10-16 časova.

Označavanje radova: Svaka fotografija treba da bude označena brojem. Ime fotografije treba upisati u konkursnu prijavu, pored broja fotografije. Radovi koji budu izabrani za izložbu biće prikazivani pod imenom koje im je autor dodelio u konkursnoj prijavi. Radovi bez imena će biti prikazani sa naznakom „bez naslova“.

Konkursna prijava: Radove mora pratiti kompletno popunjena konkursna prijava. Ukoliko učesnik, zbog veličine fotografije, radove šalje u dve ili tri e-poruke, svaka od ovih poruka mora sadržavati i konkursnu prijavu (identičnu).

Neće biti prihvaćeni:

1. radovi autora koji pošalju više od tri fotografije,

2. radovi autora koji uz fotografije ne pošalju kompletno popunjenu konkursnu prijavu,

3. radovi autora pristigli van gore navedenog perioda za prijem radova.

Nagrade: Nagrade konkursa su novčane:

prva nagrada iznosi 1.000 Eur (hiljadu evra)

druga nagrada iznosi 750 Eur (sedamstotinapedeset evra)

treća nagrada iznosi 500 Eur (petstotina evra)

Nagrade se isplaćuju u dinarskoj protivvrednosti.
Porez je obaveza primaoca nagrade i biće izmiren prilikom isplate nagrade.

Žiri: 1. Svetlana Živanić,
savetnica u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu, urednica programa i koordinatorka mreže Univerziteta za treće doba u periodu od 1989. do 2007.godine, članica Radne grupe za izradu Nacionalne strategije o starenju (2006 – 2015), autorka i koautorka više radova u oblasti obrazovanja i kvaliteta života u trećem dobu i koautorka akreditovanog programa obuke „Prevencija nasilja nad starijim osobama“;

2. Gorjana Ajzinberg,
arhitekta i magistar primenjenih umetnosti, više od deset godina predavač na raznim programima za treće životno doba., realizator brojnih programa i aktivnosti mreže Univerziteta za treće životno doba, sa višedecenijskim iskustvom profesionalnog bavljenja tekstilnom veštinom pačvork. Osnivač Škole pačvorka, član ULUPUDS-a (Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije) od 1963;

3. Milan Živković,
izvršni urednik casopisa Refoto. Majstor fotografije Foto saveza Srbije i član Umetničkih saveta Foto saveza Srbije i Foto kino i video saveza Vojvodine. Član ULUPUDS-a (Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije) i Art grupe "Anastas";

4. FSS (biće objavljeno naknadno),

5. Dušan Zdravković,
rukovodilac projekta "Zlatno doba života" i direktor Društva za obrazovanje odraslih.

Žiriranje: Članovi žirija će žirirati radove za izložbu. Izložbu će pratiti glasačka kutija. U izboru radova za novčane nagrade će učestvovati i žiri i posetioci izložbi. Rad sa najviše glasova po izboru publike će dobiti 15 bodova, drugi rad 10, a treći 5 bodova. Članovi žirija će u finalnom izboru tri najbolja rada raspolagati svako sa po 6 bodova. Članovi žirija će žirirati tri nagrađena rada pre nego što se otvori glasačka kutija. Sabiranjem glasova posetioca izložbe i članova žirija biće određeni pobednici. U slučaju situacije jednakog broja glasova odlučivaće rukovodilac projekta.


Na stranici sajta objavljen je i obrazac za prijavu fotografija odnonso link sa koga se moze prevuci elektronski obrazac.

Pogledajte na http://zlatnodoba.webs.com/fotokonkurs.htm
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 13 Sep 2011 :  14:24:58  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Uslovi konkursa objavljeni su i na sajtu Medija centra Bor na adresi http://www.mc.kcbor.net/2011/09/13/foto-konkurs-zlatno-doba-zivota/

Ocekujemo da ce u petak i subotu 16. i 17. septembra 2011. ispred Trznog centra Maksija u ulici Mose Pijade u Boru biti deljeni flajeri sa osnovnim uslovima konkursa.
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 15 Sep 2011 :  08:03:51  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Zainteresovani mogu da poslusaju emisiju Radio Beograda 1 o aktivnom starenju i projektu "Zlatno doba zivota" na http://www.rts.rs/page/radio/sr/story/23/Radio+Beograd+1/955334/Puls.html
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 06 Oct 2011 :  16:29:24  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Društvo mladih istraživača Bor i Grupa 55, u saradnji sa Društvom za obrazovanje odraslih iz Beograda, kao i konsultacijama sa Gerontološkim društvom Bor, u četvrtak 6. oktobra 2011. u 18 h u prostorijama Grupe 55 (II kula Samačkog smeštaja) organizuju


PREZENTACIJU
PROJEKTA “ZLATNO DOBA ŽIVOTA”Projekat koji se realizuje u 5 gradova Srbije – Beograd, Novi Sad, Užice, Leskovac i Bor, ima za cilj da putem fotografija i primera dobre prakse populariše aktivno starenje, međugeneracijsku saradnju i prevazilaženje diskriminacije prema starim osobama.

Ovaj projekat se realizuje sredstvima Evropske unije u okviru projekta „Podrška civilnom društvu“, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Sufunansijer projekta je Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke (BMZ).

U okviru prezentacije biće dogovoren i način učešća svih zainteresovanih organizacija i institucija u realizaciji projekta.

O projektu pogledajte više na www.zlatnodoba.webs.com

Za nosioce projekta
Dragan Ranđelović, DMI Bor
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 07 Oct 2011 :  07:56:54  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
U četvrtak 6. oktobra 2011. u prostorijama GRUPE 55, povodom 1. oktobra Svetskog dana starijih osoba i meseca oktobar - meseca solidarnosti sa starijima, održana je prezentacija projekta "ZLATNO DOBA ŽIVOTA"

Dvadesetak učesnika promocije iz 10 zainteresovanih organizacija partnera na ovom projektu dobilo je detaljne informacije o ciljevima i glavnim aktivnostima u okviru projekta.

Dogovoreno je da se u okviru izložbe najboljih fotografija o aktivnom žiuvotu starih i planiranih radionica, pored iznošenja primera dobre prakse aktivnog života starih, obnove stare i pokrenu nove inicijative za unapređenja života starih osoba u opštini Bor, povežu različite organizacije i instutucije koje rade sa starijima ili ih angažuju kroz sopstvene aktivnosti, da se inicira veće uključivanje lokalne vlasti u stvaranju uslova za aktivniji život starijih, da se obezbedi kontinuirano odvijanje različitih programa namenjenih starijima i obuhvat celokupne teritorije opštine, da se proširi krug organizacija - partnera na projektu, prošire područja primera dobre prakse (kulturne aktivnosti starijih, briga o tradicijama i prenošenje tradicija mlađima, različite okupacione aktivnosti starijih, programi "stanovanje uz podršku", "vršnjačka edukacija" starijih, kvalitetnike medijsko praćenje aktivnosti starijih i dr. )

Prezentaciju je najavio Medija centar Bor ( vidi na http://www.mc.kcbor.net/2011/10/06/zlatno-doba-zivota/ ) i Televizija Bor ( sve informativne emisije - vesti i Dnevnik, najava, kajron i prilog 8:15 - 10:12 minut Dnevnika, vidi na http://www.rtvbor.rs/sr/video/10-dnevnik/3821-dnevnik-cetvrtak-6-oktobar-2011.html )
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 07 Oct 2011 :  10:21:29  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Izveštaj
o prezentaciji projekta „ZLATNO DOBA ŽIVOTA“
u Boru 6.10.2011.


Povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starih, meseca oktobra – Meseca solidarniosti sa starim ljudima i naredne 2012. Međunarodne godine starih, u Boru je, kao jednom od gradova Srbije u kojima će se realizovati projekat „Zlatno doba života“, organizovana prezentacija projekta i dogovor sa potencijalnim partnerima u realizaciji projekta.

Prezentaciji, koja je održana u prostorijama GRUPE 55, je prisustvovalo 16 učesnika iz 10 zainteresovanih organizacija – nosilaca i partnera na projektu ( Društvo mladih istraživača Bor, GRUPA 55, Gerontološko društvo, Narodna biblioteka, Agencija „HUMANA“, Crveni krst, Udruženje domaćina za razvoj turizma, Opštinsko veće Bor, lokalni list „Borski problem“, Medija centar Bor). Poziv za prezentaciju je upućen elektronskom poštom svim potencijalnim partnerima i objavljen u informativnim programima TV Bor (http://www.rtvbor.rs/sr/video/10-dnevnik/3821-dnevnik-cetvrtak-6-oktobar-2011.html ), na sajtu Medija centra Bor (http://www.mc.kcbor.net/2011/10/06/zlatno-doba-zivota/ i Forumu DMI Bor (http://www.forum.mibor.rs/teme.asp?TOPIC_ID=1290 ) Prezentaciji nisu mogli da prisustvuju zbog opravdanih razloga pozvani i sa projektom upoznati predstavnici Centra za socijalni rad, Kola srpskih sestara, Sportskog društva „Soko“.

Prisutnima na prezentaciji podeljen je materijal: prezentacija u papirnom obliku, prijava i letak za konkurs za fotografiju, podsetnik za primer dobre prakse i radionice, saopštenje za javnost .
U okviru prezentacije dogovoren je i način učešća svih zainteresovanih organizacija i institucija u realizaciji projekta
Prezentaciju je pripremio i realizovao Dragan Ranđelović, predsednik Društva mladih istraživača - nosioca projekta u Boru.
Projekat koji se realizuje u 5 gradova Srbije – Beograd, Novi Sad, Užice, Leskovac i Bor, ima za cilj da putem fotografija i primera dobre prakse populariše aktivno starenje, međugeneracijsku saradnju i prevazilaženje diskriminacije prema starim osobama.
Nosilac realizacije projekta je Društvo za obrazovanje odraslih iz Beograda, a u Boru Društvo mladih istraživača, a u saradnji sa nemačkom oirganizacijom dvv international. Ovaj projekat se realizuje sredstvima Evropske unije u okviru projekta „Podrška civilnom društvu“, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Sufunansijer projekta je Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke (BMZ).

Na osnovu prezentacije projekta i konkretnih aktivnosti partnera u diskusiji (učestvovali predstavnici GRUPE 55, DMI, Gerontološkog društva, Crvenog krsta, Narodne biblioteke, Agencije „Humana“), pokrenuto je nekoliko inicijativa i dogovora koji će biti realizovani u okviru projekta:

-obnoviti stare i pokrenuti nove inicijative za unapređenja života starih osoba u opštini Bor,
- povezati različite organizacije i instutucije koje rade sa starijima ili ih angažuju kroz sopstvene aktivnosti,
- inicirati veće uključivanje lokalne vlasti u stvaranju uslova za aktivniji život starijih,
- obezbediti kontinuirano odvijanje različitih programa namenjenih starijima i obuhvat celokupne teritorije opštine,
- proširiti krug organizacija - partnera na projektu ( kulturno umetnička društva, društva ljubitelja lekovitog bilja, invalidska organizacija, udruženja negovanja tradicija i dr .)
- proširiti područja primera dobre prakse (kulturne aktivnosti starijih, briga o tradicijama i prenošenje tradicija mlađima, različite okupacione aktivnosti starijih, programi "stanovanje uz podršku", "vršnjačka edukacija" starijih, kvalitetnije medijsko praćenje aktivnostii starijih i dr. )

Drustvo mladih istrazivaca Bor
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 07 Oct 2011 :  14:03:12  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Evo jos medijskih priloga o projektu Zlatno doba zivota i konkursu za najbolju fotografiju:

Sajt RTV Bor http://www.rtvbor.rs/sr/vesti-rtv-bor/vesti-drustvo/3827-projekat-qzlatno-doba-zivotaq.html

Sajt Medija centra Bor objavio je saopštenje za štampu u celini na http://www.mc.kcbor.net/2011/10/07/celozivotno-ucenje-u-funkciji-lepse-i-aktivnije-starosti/ sa fotografijama sa skupa na kome je prezentiran projekat
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 24 Oct 2011 :  15:04:27  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Evo poruke koja nam je pristigla od rukovodstva projekta Zlatno doba života u Društvu za obrazovanje odraslih u Beogradu:

U okviru projekta Zlatno doba života završen je foto konkurs koji je
trajao mesec dana, 16.9-16.10.2011. Tema foto konkursa je bila aktivno starenje i lepe strane života u trećem doba, a cilj prikupljanje fotografija za predstojeću putujuću izložbu koja će uskoro biti prikazana u pet gradova u Srbiji.

Konkurs je bio vrlo uspešan, na adresu Društva za obrazovanje odraslih pristiglo je više od 300 fotografija. Zahvaljući oglasima i ostalim medijskim aktivnostima organizacija koje realizuju projekat, u konkursu su učestvovali građani iz cele Srbije. Motivi fotografija su vrlo različiti, tako da će posetioci izložbi imati priliku da uživaju u lepim i kreativnim radovima, kakvo je i samo treće doba. Naredne dve nedelje žiri će da izabere 30 najboljih fotografija, a prva izložba biće otvorena 1. decembra u Novom Sadu ( a u Boru podsećamo izložba je od 29 marta do 19. aprila 2012.). Zahvaljujemo se svim učesnicima na poslatim fotografijama.

Vidimo se na izložbama!

Zlatno doba zivota je i na Facebooku, vidi na http://www.facebook.com/people/Elis-Projekat/100002670434488
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 09 Nov 2011 :  14:04:01  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Novosti na projektu


Zlatno doba zivota na Andragoskom danu


Projekat Zlatno doba života je predstavljen na manifestaciji "Andragoški dan", organizovanog od strane Društva andragoga Srbije uz podršku Društva za obrazovanje odraslih. Posetioci su imali priliku da se u okviru Berze ideje u hotelu Palace upoznaju sa aktivnostima projekta i upute u buduća dešavanja.

Izvor: sajt projekta, November 9, 2011., http://zlatnodoba.webs.com/apps/blog/show/10146816-zlatno-doba-zivota-na-andragoskom-danu

Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 20 Nov 2011 :  22:19:02  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Zlatno doba zivota u Novom Sadu


U okviru projekta Zlatno doba života, krajem novembra otpočeće aktivnosti u Novom Sadu. Konferencija za novinara na kojoj će biti predstavljen projekat, biće održana 28. novembra 2011, u Medija centru, u SPENS-u I sprat , sa početkom u 12 časova.

Svečano otvaranje izložbe biće održano na istoj lokaciji 1. decembra 2011, Centralni hol, I sprat u 12 časova.

Glavna radionica je 12. decembra 2011, Konferencijska sala, I sprat (SPENS, 16-18 časova ).

Uz izložbu posetioci će imati prilike da uživaju u bogatom pratećem sadržaju:
- emitovanje video snimaka školaraca na temu šta su naučili od svojih baka i deka;
- izložbe ručnih radova korisnika Gerontoloških centara iz regiona;
- eventualno, predstavljanje primera dobre prakse u radu sa starima;

Izvor: http://zlatnodoba.webs.com/apps/blog/show/10376422-zlatno-doba-zivota-u-novom-sadu
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 02 Dec 2011 :  12:34:26  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Konferencija za novinare Novi Sad


Na konferenciji za medije, održanoj u ponedeljak 28. novembra 2011. godine u Medija centru na SPENS-u predstavljen je projektat “Zlatno doba života” koji ima za cilj promenu slike o starima u Srbiji, smanjenje postojeće diskriminacije i njihovo aktivnije uključivanje u društveni život.

Prisutnima su se obratile: Milica Rašković, potpredsednica EDIT centra koja je pozdravila novinare u ime organizatora odnosno partnerske organizacije iz Novog Sada, zatim Slavica Popović, pomoćnica direktora Gerontološkog centra Novi Sad koja je dala uvodnu reč o populaciji starih na području Novog Sada i koracima koji se preduzimaju da se njihov položaj poboljša i Ljiljana Žižić, program koordinatorka u organizaciji EDIT centar i saradnica Društva za obrazovanje odraslih koja je istakla najvažnije aktivnosti projekta.

Izvor:http://zlatnodoba.webs.com/apps/blog/show/10653511-konferencija-za-novinare-novi-sad
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 02 Dec 2011 :  12:37:27  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Radionica "Baka, deka i ja" u okviru projekta Zlatno doba zivota


Tokom protekle nedelje predstavnici EDIT centra su u okviru projekta "Zlatno doba života" održali radionicu sa decom pod nazivom "Baka, deka i ja", na osnovu koje je snimljen istoimeni film. Na radionicama su učestvovali učenici drugog razreda Osnovne škole "Sonja Marinković" i deca iz Američkog kutka Novi Sad, koji su crtali svoje bake i deke, a potom i davali izjave koja je razlika između starih i dece, zašto su im bake i deke dragocene, šta su naučili od njih i slično. Film koji je proistekao iz ovih radionica će biti premijerno prikazan na svečanom otvaranju projekta 1. decembra u 10 časova u centralnom holu Sportsko poslovnog centra "Vojvodina" (SPENS).

Izvor: http://zlatnodoba.webs.com/apps/blog/show/10653574-radionica-baka-deka-i-ja-u-okviru-projekta-zlatno-doba-zivota
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 02 Dec 2011 :  12:39:34  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Otvaranje izlozbe u Novom SaduU četvrtak 1. decembra u Sportsko poslovnom centru „Vojvodina“ (SPENS) otvorena je izložba fotografija nastala u okviru projekta „Zlatno doba života“ koji realizuje Društvo za obrazovanje odraslih iz Beograda u saradnji sa DVV International i partnerskim organizacijama iz Novog Sada (EDIT centar), Užica, Leskovca i Bora. Izložbu čine 30 fotografija odabranih na osnovu javnog konkursa koje prikazuju lepšu i aktivniju starost. Novosađani će imati priliku da uživaju u ovim divnim fotografijama sve do 19. decembra, kao i da glasaju za tri najbolje fotografije, koje će nakon izlaganja u Užicu, Leskovcu, Boru i Beogradu biti novčano nagrađene.

U uvodnom delu prisutne su pozdravile Ljiljana Žižić, ispred tima projekta „Zlatno doba života“ i Milica Rašković, potpredsednica EDIT centra. Svečano otvaranje upotpunio je kulturno umetnički program koji su pripremili korisnici Gerontološkog centra Novi Sad kao i prikaz filma „Baka, deka i ja“ snimljenog u saradnji sa Osnovnom školom „Sonja Marinković“ i „Američkim kutkom“ iz Novog Sada. O značaju izložbe i podršci starima govorila je Mirjana Klapprodt, ekspert Društva za obrazovanje odraslih, zadužena za koordinaciju medijskom kampanjom, a izložbu je otvorila dr Katarina Popović, predsednica Društva za obrazovanje odraslih iz Beograda i potpredsednica Evropske andragoške asocijacije.

Pored ove izložbe, projekat “Zlatno doba života” uključuje više aktivnosti koje imaju za cilj promenu slike o starima u Srbiji, smanjenje postojeće diskriminacije i njihovo aktivnije uključivanje u društveni život.

Izvor: http://zlatnodoba.webs.com/apps/blog/show/10690616-otvaranje-izlozbe-u-novom-sadu-
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 03 Dec 2011 :  02:03:52  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Izložba "Zlatno doba života" u Spensu


NOVI SAD
U Sportsko poslovnom centru "Vojvodina" (Spens) otvorena je izložba fotografija nastala u okviru projekta "Zlatno doba života" koji realizuje Društvo za obrazovanje odraslih iz Beograda u saradnji sa DVV International i partnerskim organizacijama iz Novog Sada (EDIT centar), Užica, Leskovca i Bora.

Izložbu čini 30 fotografija, odabranih na osnovu javnog konkursa, koje prikazuju lepšu i aktivniju starost.

Novosađani će imati priliku da uživaju u fotografijama sve do 19. decembra, kao i da glasaju za tri najbolje koje će nakon izlaganja u Užicu, Leskovcu, Boru i Beogradu biti novčano nagrađene.

Na otvaranju prisutne su pozdravile Ljiljana Žižić, ispred tima projekta "Zlatno doba života" i Milica Rašković, potpredsednica EDIT centra.

Svečano otvaranje upotpunio je koji su pripremili korisnici Gerontološkog centra Novi Sad kao i prikaz filma "Baka, deka i ja" snimljenog u saradnji sa Osnovnom školom "Sonja Marinković" i "Američkim kutkom" iz Novog Sada.

O značaju izložbe i podršci starima govorila je Mirjana Klapprodt, ekspert Društva za obrazovanje odraslih zadužena za koordinaciju medijskom kampanjom, a izložbu je otvorila dr Katarina Popović, predsednica Društva za obrazovanje odraslih iz Beograda i potpredsednica Evropske andragoške asocijacije.

Pored ove izložbe, projekat "Zlatno doba života" uključuje više aktivnosti koje imaju za cilj promenu slike o starima u Srbiji, smanjenje postojeće diskriminacije i njihovo aktivnije uključivanje u društveni život.

Izvor: Radio televizija Vojvodina, 02. decembar 2011. http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/izlozba-zlatno-doba-zivota-u-spensu_287446.html
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 07 Dec 2011 :  22:01:08  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Radionica u Novom Sadu "Dobrom praksom protiv gerontizma"


Pozivamo vas da se prijavite na konferenciju "Dobrom praksom protiv gerontizma" koja će se održati 12. decembra 2011. godine u Konferencijskoj sali SPENS-a (prvi sprat) u Novom Sadu u periodu od 16 do 18 časova. Ovaj događaj biće prilika da se okupe predstavnici/ce gerontoloških centara kao i predstavnici/ce organizacija, fondova, gradskih i pokrajinskih vlasti koji se na direktan ili indirektan način bave starima u cilju razmatranja primera dobre prakse i pokretanja novih inicijativa. Konferenciju će voditi mr Vesna Matić, koordinatorka klubova za stare pri Gerontološkom centru u Novom Sadu i autorka i voditeljka programa „Svesno starenje“ i Milica Rašković, diplomirana pedagoškinja.

Ukoliko ste zainteresovani molimo vas da se prijavite do 10. decembra popunjavanjem prijavnog formulara i formulara matrice primera dobre prakse koji trebate da pošaljete na imejl adresu editcentar@gmail.com. Prikupljeni primeri dobre prakse u radu sa starima ući će u Knjigu primera dobre prakse koji će biti objavljen krajem sledeće godine.

Nadamo se da ćete nam se priključiti kako bismo zajedničkim naporima doprineli da se položaj starih u našem društvu poboljša.

Prijavni formilar za konferenciju: http://www.4shared.com/document/ydT-UNYS/Prijavni_formular_za_Konferenc.html

Formular matrice primera dobre prakse: http://www.4shared.com/document/wkgeY9Zn/Primer_dobre_prakse_-_matrica.html

Izvor:http://zlatnodoba.webs.com/apps/blog/show/10800096-radionica-u-novom-sadu-dobrom-praksom-protiv-gerontizma-
Vrh strane
Strana: od 6  Tema Sledeća tema  
Sledeca strana
 Nova tema  Diskusija o temi
 Štampanje
Pogledaj:
Etos diskusioni forum © Etos Vrh strane
Strana je generisana za 0.22 sek. Timočka krajina na Internetu